Maatwerk

Custom weboplossingen

Naast websites en webshop, zijn er ook tal van andere weboplossingen die we bij We Provide in-house bouwen. Omdat wij vanuit de techniek op zoek gaan naar het juiste platform proberen wij je altijd met de beste weboplossing te helpen. Soms kiezen wij er daarom voor een maatwerk of custom weboplossing op maat te bouwen.

Denk hierbij aan voorbeelden zoals: modules, portalen, apps, databasekoppelingen, API-koppelingen of ESB-koppelingen, maar ook maatwerk websites of webshop met een geheel eigen gebouwd CMS of front-end interface.

Maatwerk cases

Om je een beter beeld te geven van de opties en de mogelijkheden hebben we een aantal cases voor je op een rijtje gezet.

Maatwerk Adobe Magento module voor Vogel's

Wanneer je een televisie koopt en deze vervolgens wilt ophangen, kom je al snel bij Vogel’s terecht. Zij ontwikkelen tv beugels en alles dat je nodig hebt voor het ophangen van je televisie. Omdat er vele verschillende televisies beschikbaar zijn en dus ook vele verschillende tv beugels ontwikkelde we een maatwerk module binnen de Adobe Magento webshop, namelijk de ‘flatscreen fitter’. Deze configurator maakt het mogelijk voor consumenten hun type televisie in te voeren en zo eenvoudig de juiste tv beugel te selecteren. Bijzonder aan deze module is dat deze automatisch geupdated wordt doordat iedere avond de nieuwste televisies gemonitord en gedownload worden. Het algroritme van de flatscreen fitter maakt op basis van deze nieuwe informatie, opnieuw berekeningen voor het beste Vogel’s product bij de televisie die je invoert.

Waarom custom?

De keuze voor het ontwikkelen van een maatwerk module binnen het Adobe Magento e-commerce platform kwam voort uit de specifieke vraag voor een configurator die geheel naar wens in te richten is. Ook de wens voor een configurator module specifiek voor tv’s en bijbehorende tv beugels is nog niet eerder ontwikkeld binnen het Adobe Magento platform.

Klantenportaal NieuweStroom

NieuweStroom is een energieleverancier die met name in de B2B markt actief is. Het maatwerk klantportaal dat we voor NieuweStroom hebben gebouwd is er eentje waar klanten hun verbruik kunnen inzien en onder andere hun facturen kunnen downloaden.

Waarom custom?

Omdat dit portaal constant in ontwikkeling is, hebben we niet voor een standaardoplossing gekozen. Ook zijn er geen standaard oplossingen beschikbaar voor dit soort portals. In de toekomst moet het mogelijk zijn voor klanten hun verbruik real-time in te kunnen zien.

Custom website voor GC Global Champions

De GC Global Champions is de organisatie waarin alle topruiters binnen de paardensport vertegenwoordigd zijn. De back-end van de custom website voor deze organisatie hebben we dan ook geheel in-house ontwikkeld. Doordat we de gehele back-end structuur en de dataverwerking met behulp van enkele gekoppelde databases in-house hebben gebouwd, is het mogelijk om via deze website livestream te bekijken van alle wedstrijden over de gehele wereld.

Waarom custom?

De complexiteit van de verschillende gekoppelde databases en de structuur die daarmee te maken heeft, heeft ervoor gezorgd dat we gekozen hebben voor een maatwerk oplossing. Ook de hoge eisen voor de hosting van deze website (maatwerk hosting), livestreams stellen namelijk hoge eisen aan hostingservers. Dit hebben we bij We Provide op maat verzorgd, zodat ook hier een betrouwbaar resultaat mogelijk is.

B2B portaal voor Geevers

Geevers is een bedrijf actief in auto-onderdelen. Voor hen bouwden we een custom made B2B-portaal waarin alle auto-onderdelen verkrijgbaar zijn. Klanten kunnen binnen dit portaal inloggen en op basis van hun schadedossier de onderdelen bestellen die noodzakelijk zijn voor de reparatie van hun voertuig. Maar ook facturen downloaden voor hun eigen administratie of backorders inzien voor de status van hun bestelling. De uitdaging binnen dit project was vooral het ontsluiten van de vele automerken (35 stuks) om zo de juiste onderdelen beschikbaar te maken.

Waarom custom?

Voor Geevers is gekozen voor een maatwerk B2B portaal, omdat de standaardpakketten die beschikbaar zijn, niet voldoende opties boden. De bestaande database overzetten in een standaard pakket is daarnaast een complexe operatie die ervoor zou zorgen dat dit project onnodig groot zou worden.

App voor BlueClinics

Blue Clinics biedt een oplossing voor het beheersen van de waterkwaliteit in met name tandheelkundige praktijken. Bij We Provide bouwden we de maatwerk app voor BlueClinics, waarin alle producten en diensten verwerkt zijn. Een van de producten van BlueClinics is een bacterie analyse. Wij bouwden om dit product een feature in de app. Zo kunnen met name tandartsen met behulp van de app een analyse maken van het aantal bacteriën in een Petri schaaltje door deze te scannen. De app berekent dan de bacteriën. Bijzonder aan deze app is dat deze voor een specifieke doelgroep ontwikkeld is, namelijk de tandheelkundige praktijken.

Waarom custom?

Vanwege de specifieke doelgroep en de specifieke producten die in de app beschikbaar gemaakt moesten worden, hebben we gekozen voor een maatwerk app. Deze features zijn niet beschikbaar in een standaard weboplossing.

Maatwerk bij We Provide

Denk jij ook aan een maatwerk weboplossing voor jouw probleem? Bedenk dan goed dat er veel voordelen, maar ook een aantal nadelen zijn aan een maatwerk oplossing. De keuze voor een standaard- of maatwerkoplossing maken we dan ook graag samen. We gaan samen in op jouw vraag en onderzoeken graag samen wat daarvoor de mogelijke oplossingen zijn.

Zo kiezen wij bij We Provide niet altijd voor een maatwerkoplossing wanneer een standaard softwareoplossing ook een reële optie is. Ook kunnen we ervoor kiezen een standaard softwareoplossing deels te gebruiken en uit te breiden met maatwerk oplossingen (zoals in de case van Vogel’s het geval is).

Graag kiezen we voor maatwerk wanneer een hoge dosis flexibiliteit en daadwerkelijk alles mogelijk moet zijn vereisten zijn. Een van de aandachtspunten van een maatwerk weboplossing is onderhoud. Voor standaard weboplossingen wordt dit namelijk door het platform zelf voorzien, omdat dit voor een maatwerk oplossing niet geldt, komt dit voor eigen rekening.

Lees verder →

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  • Supersterk in websites, webshops èn apps
  • Ruim 10 jaar online ervaring
  • In-house development, design & marketing
  • Volledige ondersteuning
Neem contact met ons op

VACATURES

Zeg toekomstige collega, reageer eens gauw!

WORD ONZE COLLEGA