Volledig op maat gemaakte website met optimale bezoekers interactie

Een interactieve website voor fans & topruiters

De beste springruiters van over de hele wereld zijn gezamenlijk te vinden onder de naam Global Champions. Met een tour en een eigen divisie nemen zij het over de hele wereld tegen elkaar op (denk aan: Miami, Shanghai, maar ook in Valkenswaard). Niet verrassend dat zij daarbij vele fans hebben die hen dan ook nauwgezet volgen.

Voor deze fans en de topruiters is dan ook een nieuwe website ontwikkeld: GCGlobalChampions.com. Een website waarin niet alleen interactie centraal staat, ook de enorme bak met data die deze site weergeeft bracht de nodige uitdagingen met zich mee.

Next level interactie op custom website

Om alle informatie van alle ruiters en hun paarden te volgen, per wedstrijd gedurende het gehele jaar, is een interactieve website ontwikkeld die voorzien is van bijvoorbeeld de meest geavanceerde live-streaming opties.

De website maakt het ook mogelijk de verschillende ruiters of zelfs hun paarden te volgen en alle data in te zien van hun gereden wedstrijden.

Structuur en dataverwerking in back-end

Bij We Provide zijn wij verantwoordelijk voor de gehele realisatie van de achterzijde (de back-end) van deze website. De gehele back-end structuur hebben we gebouwd.

Ook de data die verwerkt wordt op de website wordt gereguleerd vanuit het systeem dat wij gebouwd hebben.

Koppeling back-end en front-end

Je kunt je voorstellen dat alle bijzondere features uit het (front-end) ontwerp, gekoppeld zijn met back-end elementen zoals een custom CMS, maar ook meerdere servers.

Deze enorme databases, die onderling ook nog eens informatie uitwisselen en waar ontzettend veel data in verwerkt wordt, zijn vanuit vele locaties over de hele wereld feilloos bereikbaar en zorgen ervoor dat alle informatie en bijvoorbeeld de livestreams beschikbaar zijn.

Front-end samenwerking met Blanc Foncé

In samenwerking met het Franse digitale bureau Blanc Foncé hebben wij in zeer korte tijd een bijzonder hoogstaande website kunnen opleveren.

De Global Champions website is er eentje waar we erg trots op zijn vanwege de hoogstaande kwaliteit van deze website. Kortom, een website die wij beschouwen als een topwebsite!

→ Bekijk hier de website van Global Champions